Hur började det?

Genom världshistorien har alla områden utvecklats, utom en, redovisningsbranschen. Det har i princip inte hänt någonting sedan en italiensk munk uppfann dubbel bokföring för över 500 år sedan. Visserligen kan siffror inte bli annat än siffror. Men hanteringen har även den stått still. Underlag skickas hit och dit, kvitton klistras upp på papper, kopieras och sparas i mängder av år. Varför då, är min stora fråga, när all ny teknik kan göra jobbet så mycket enklare? Jag har själv varit egen företagare i många år och genomfört en mängd projekt. Jag brinner för att utveckla nya idéer, tänja gränser, skapa nytt och det är där min kraft ska ligga. Att ha koll på ekonomin är en nödvändighet, men i min värld ska det inte dränera entreprenörens vardag.

Jag har därför en vision. Att förändra den extremt konservativa branschen och låta affärslivet dra nytta av digitaliseringen hela vägen från underlag till rapportering. Det kan låta som en stor uppgift, men genom Ironman, den extremsport som jag utövar på fritiden, har jag lärt mig att ingenting är omöjligt bara viljan finns och det rätta drivet. Därför är visionen redan verklighet för oss i Bquik.

Min drivkraft, när jag utvecklar de digitala redovisningstjänsterna , är att jag verkligen vill underlätta för entreprenörerna så att deras företag får bättre förutsättningar att växa och må bra. Jag vill öka kvaliteten på den ekonomiska hanteringen och ge vanliga företagare möjligheten till kvalificerad rådgivning. Sist men inte minst vill jag minska branschens miljöpåverkan.  Jag är en utpräglad tävlingsmänniska och tävlar sällan mot någon annan än mig själv. Men om några år hoppas jag att hela branschen förändrats i grunden och övergått till digital hantering.
Vi är redan där, men banar vägen för andra, till nytta för alla. Välkommen till framtiden.

Antti Antonov, ägare och grundare

PER_2643